Tagliatele cu avocado, migdale și parmezan

[R] Ingrediente:

  • orice fel de paste – eu am folosit tagliatele;
  • 2 avocado coapte;
  • zeama de la o lămâie;
  • migdale;
  • pătrunjel – se poate înlocui cu busuioc;
  • parmezan;
  • gorgonzola;
  • 1-2 căței usturoi;
  • sare, piper, oregano.

Mod de preparare:

Am fiert pastele. Șocant, știu. 😀

Pentru sos, am băgat în blender avocado, pătrunjelul, migdalele, zeama de lămâie, sarea, piperul și oregano. Am mixat bine. Apoi am adăugat parmezanul și gorgonzola. Față de ce am folosit pentru fotografie, am mai adăugat gorgonzola – dar ține de gustul fiecăruia și de cât de pregnant își dorește gustul de brânză. Pentru a lega sosul, am adăugat și puțină apă în care au fiert pastele.

Am scurs pastele (dar am mai păstrat puțină apă în care au fiert, în caz că sosul mai avea nevoie ulterior). Am încins un pic de ulei de măsline, am călit foarte puțin usturoiul pisat, am adaugat pastele, am amestecat bine. Am turnat sosul, am luat de pe foc, am mai adaugat parmezan și am acoperit timp de 10 minute.

Dacă ții post, poți renunța la brânzeturi. 🙂

Poftă bună!

Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *