Am defecte

[R] Am picioarele strâmbe. De la genunchi în jos, gambele mele formează o paranteză ciudată. De fiecare dată când port fustă, sunt 99.99% sigură că la asta se uită toată lumea. Am început să port fustă numai după ce am rezolvat problema de la punctul 6. Presupun că ăla a fost un boost de încredere în mine, suficient de puternic încât să coboare până la picioare. ?

 

Sunt șașie ?. În plus, în poze se vede întotdeauna un ochi mai mare decât celălalt, dacă nu mă așez astfel încât să nu fie vizibil. Nu ai nevoie de filtre ca să arăți sau să nu arăți fix ceea ce vrei, iar eu cunosc unghiurile care mă avantajează.

 

În August 2015 aveam 65 de kg. În Martie 2016, 52. Aprilie 2018, cred că-s tot vreo 65, îmi e și teamă să mă cântăresc. ?

 

Am cerculețe, nu pătrățele. De fapt, ce spun eu cerculețe? Ditamai cercurile. De grăsime. Pe burtă. Poate și din cauza celor 2 nașteri însă nu numai. Chiar și când aveam 52 de kg, tot imi ieșea burta peste talia pantalonilor.

 

Am si ceva celulită. Nu multă, dar cât să fie, acolo. ?

 

Am fost complexată de sâni ani de zile, visam implanturi. Am rezolvat problema în 2009 și e una dintre cele mai mișto decizii evăr. Mărime de bun simț, nimic ostentativ, cât să nu stea bluza ca pe gard iar eu să mă simt bine în “sânierul” meu, vorba Marei. ?

 

Mereu m-am văzut prea mică de înălțime. Acum am 1.68 m, se pare că o nastere te costă cam 1-2 cm.

 

Am admirat întotdeauna unghiile lungi. Ale mele sunt casante și se exfoliază, dacă au trecut 4-5 zile de când le-am ingrijit, arată horror. Iar curățatul lor îmi ia cam o oră, ceea ce la 4-5 zile mi se pare enorm de mult timp pe care l-aș putea petrece altfel. Am purtat gel în ultimii 4 ani, am renunțat acum vreo 2 luni. Îmi privesc mâinile și par a fi ale unui puști de clasa a 8a. Nu-mi plac, probabil voi reveni la ghearele mele rosii. ??

Stau cam cocoșată. Mom îmi atrăgea “discret” atenția cu apelativul Girăfescu, iar eu îi răspundeam, la fel de “discret”, numind-o Peștescu. ?

 

Am tenul pătat. A rămas așa după a doua sarcină. Am mers la dermatolog și mi-a spus că sunt 50% șanse ca depigmentarea să fie prea în adâncime ca să mai poată fi corectată. Mi-a dat o cremă scumpă dar care mi-a decolorat portiunile celelalte, așa că petele contrastau și mai tare. ? Mi-a părut rău mai mult de bani. ? Am citit și despre lumina pulsatilă dar nu am de gând să mai fac nimic. Cine mă place, m-o plăcea și dalmațian. Nu folosesc fond de ten, iar primăvara și vara când mă bronzez petele sunt foarte vizibile, așa că în zilele în care nu port bretonul pe frunte sunt întrebată des ce-am pățit. Nimic, doar mi-a apărut Africa în frunte, după cum a botezat-o Marian. ?

 

Am scris aici câteva chestiuni pe care nu le-am spus nici celor mai apropiați. Pentru că mă gândeam că dacă spun cuiva ce defecte am, după aceea oamenii respectivi vor vedea doar asta. Iar eu m-aș fi simțit și mai rău.

 

Dar e bine să mai slăbești supapa frustrărilor din când în când. Expuse, vulnerabilitățile nu mai au aceeași putere iar a ne înfrunta fricile ne face mai puternici.

 

*acest text a fost scris initial aici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *