Azi am avut o zi grea

[R] Azi am avut o zi grea. Pe toate planurile. O persoana apropiata mie are o sarcina cu probleme, un presupus diagnostic despre care nu se stiu multe in tara noastra. Am scris in cautarea ajutorului pe Facebook si am primit multe recomandari de la oameni pe care nu ii cunosc dar care si-au rapit din timpul lor ca sa imi scrie. Am fost coplesita de recunostinta. Si de furie! Pentru ca viata asta a noastra e o loterie. Sufar pentru orice copil pe care il vad bolnav, descult sau chiar in ploaie in statia de tramvai. Da, cand sunt cu masina si afara e frig si ploua sau ninge si vad in statie parinti cu copii in brate, ma simt vinovata ca eu sunt in masina, ca eu imi tin copiii la adapost si ca nu pot face asta, si nu numai, pentru mai multi copii care au, poate, nevoie.

La birou este foarte multa treaba, sunt in urma cu destul de multe taskuri, stresul este mare iar pe final de program o veste proasta legata de un proiect important la care lucrez de luni de zile mi-a pus capac. Pentru ca sunt hipertensiva, orice astfel de zi se simte imediat in planul sanatatii. Asa ca acum ma doare foarte tare capul, din cauza tensiunii crescute.

Ii promisesem Marei ca astazi ajung la ea sa ne jucam. Pe perioada „detentiei” noastre in Militari, Mara sta la curte undeva pe langa Bucuresti. Nu reusesc sa o aduc acasa cu niciun chip. Acolo are copii cu care se joaca, curte in care alearga, pisici pe care le chinuie mangaie. Cand am sunat-o sa ii spun ca nu ajung (mereu ma tin de cuvant si daca nu reusesc, am grija sa le spun adevarul si sa le si explic de ce), m-a certat.

-Dar ai spuuuus.

-Stiu, mami, imi pare rau, nu ma simt bine si ma duc sa ma intind in pat.

-Biiine, te iubesc, pa.

Am inchis si am plans.

Uneori simt ca am toata energia din lume si alte ori simt ca nu mai am nici macar un strop. Ma invinovatesc pentru ca nu ma pot detasa de stresul profesional. Familia mea nu merita o Roxana obosita, stresata sau nervoasa pentru ca taskul cutare a fost sau nu indeplinit. Pe de alta parte, Roxana e o profesionista si nu isi poate trata jobul cu superficialitate. Iar echilibrul este atat de greu de mentinut, stiu ca trecem cu totii prin asta zi de zi.

Nu ma plang. Dar astazi am avut o zi grea si in ultimul timp am descoperit ca ma ajuta sa scriu. Ma duc sa imi cumpar ceva dulce. Si sper ca Marian aka Sugar Police sa nu citeasca asta.

 

R

 

 

 

 

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *