Oana Lamba în Oglinda din Baie: Lucrurile se întâmplă în ritmul lor, atunci când le e vremea

Cu 7 ani în urmă, Oana Lamba a părăsit lumea cifrelor, unde făcea audit financiar, și a pășit în universul florilor, pe care nu doar că le iubește, dar le și modelează în aranjamente florale deosebite. 

Drumul antreprenorial nu a fost unul ușor. A evoluat constant, de la atelierul găzduit de bucătăria garsonierei în care locuia până la o cifră de afaceri de 100,000 euro, la a reprezenta țara la competiții internaționale și, nu în ultimul rând, până la statutul de furnizor al Casei Regale a României. 

Concursul este cea mai bună școală.

Bunica sa i-a insuflat dragostea pentru mărgăritar, despre care spune că este floarea ei preferată și talentul îndeletnicirii. Bunicul său a fost regalist convins, iar Oana a crescut ascultându-l cum vorbește despre Regele Mihai, istoria și frumusețea Casei Regale. Când s-a apucat să lucreze cu florile, și-a spus că într-o zi va lucra pentru ei, spre amuzamentul prietenilor și cunoscuților. Dar visul ei a devenit realitate câțiva ani mai târziu, iar Oana spune că cel mai mult apreciază la familia regală simplitatea gusturilor, respectul și bunul-simț de care dau dovadă în relația cu furnizorii. 

De la Familia Regală am învățat că lucrurile simple sunt foarte valoroase.

Am vorbit despre garoafe și rebrandingul de care aceste flori ar avea nevoie, despre piedicile pe care un antreprenor le întâmpină zi de zi, despre cum se desfășoară un concurs internațional de design floral, despre piața neagră și lipsa fiscalizării, despre două orhidee oprite anul trecut la vamă “ca să poată trece camionul”, despre cultura internă de flori, despre eșec și diferența între laleaua de România și cea de Olanda, despre leapșa de fapte bune, Școala de Flori și reconversia profesională a femeilor abuzate. 

Ce a învățat de la flori?

Că lucrurile se întâmplă în ritmul lor, atunci când le e vremea.

Oana pare fragilă, tăcută, nu vorbește neîntrebată. Dar, la fel ca o floare, în spatele acestei aparente fragilități se ascunde o esență tare. Te invit să o descoperi ascultând interviul de mai jos, pe care îl găsești și pe canalul de YouTube sau pe platformele de podcasting Anchor FM, Spotify, Apple Podcasts și celelalte.

Apasă PLAY și ascultă interviul:

Îți mulțumesc,

Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *