Oglinda din Baie S2E1: Gelozia: cauze, efecte, soluții. Cu Mihaela Sîmbotin, psihoterapeut

Ascultă podcastul aici ⬇️:

Gelozia este o emoție puternică. Atât de puternică, încât uneori te domină, te controlează. 

Să conștientizezi că ai o problemă este doar primul pas. Următorul este să o discuți cu partenerul sau partenera ta și împreună să căutați soluții, apoi să le aplicați. Pentru că “gelozia este despre relație, nu despre cel care o simte sau cel către care se îndreaptă”, după cum spune Mihaela Sîmbotin, cu care am stat de vorbă în primul episod al noului sezon Oglinda din Baie. 

Ani la rând, gelozia partenerului m-a măgulit. Credeam că este despre mine și despre cât de minunată sunt eu, de aceea generam acest comportament. Apoi am înțeles că alta e cauza. Așa că am încercat să îi arăt că nu are motive, că sunt acolo să rămân, că pot dovedi în fel și chip că nu are motive să se teamă. Practic, am hrănit continuu monstrul geloziei, iar când m-am trezit și am vrut să spun “Nu e ok, nu mă simt ok”, era prea târziu. Nu doar că tolerasem acest comportament ani la rândul, ba chiar l-am încurajat, prin disponibilitatea me continuă în a dovedi că nu am nimic de ascuns. 

Am vorbit în acest episod despre cauzele și efectele geloziei, despre limite, despre toxicitatea unei astfel de relații, despre cum abordăm subiectul cu un partener gelos astfel încât să nu îi dăm apă la moară și despre cum ieșim dintr-o astfel de relație.

Pe lângă concluziile mele pe subiect, am aflat și părerea specialistului. În plus, am ales unul dintre mesajele primite de la voi și i-am explicat expeditorului, un bărbat gelos, de ce nu sunt întru totul de acord cu el. 

Vă invit să ascultați primul episod din sezonul cu numărul 2 al Oglinzii din Baie pe:

➡️ YouTube 

➡️ AnchorFM

➡️ Spotify

➡️ Apple Podcasts 

și restul platformelor de podcasting, apoi să îmi spuneți părerea voastră sau alte puncte de vedere, întrebări și chiar exemple. Dacă vă place discuția, vă mulțumesc anticipat pentru subscribe, steluțe, reviews sau shares și mentions în social media. 

Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *