Andi Cârlan în Oglinda din Baie

Andi Cârlan în Oglinda din Baie: Am fost crescut în spiritul altruismului. Boala mi-a dat curaj.

Andi Cârlan. Tânăr corporatist, soț, tată, activist civic și social. Câștigător în lupta cu cancerul de colon. 

Andi este genul ăla de om care se implică până într-acolo încât riscă mult. A devenit donator recurent de sânge după ce a pierdut un prieten la Colectiv, apoi a ieșit în stradă și fost unul dintre fondatorii grupului Rezistența după OUG 13 din 2017.  

Donarea de sânge salvează vieți, inclusiv pe a ta. Este un gest foarte intim, practic dai o parte din tine altcuiva. Iar noi, ca societate, nu am reușit să ne răspundem la întrebarea

“De ce aș face eu asta?”.

Dar tot Andi este cel care a simțit puterea comunității. Căci atunci când a avut mai mare nevoie, comunitatea către care el dăruise atât de mult timp, efort, bani, sânge, i-a răsplătit implicarea prin implicare. Financiară și morală. 

Am stat de vorbă când aventura sa cu cancerul nu se terminase. 

Am povestit despre tot ce a însemnat lupta asta pentru el, pentru fetele și soția lui, despre cum l-a descoperit și de ce a ales să rămână în țară pentru tratament, despre Dumnezeu, despre frici, dar și despre România, cu ale sale puncte slabe, puncte tari, oportunități și amenințări, despre Mihai Șora, despre corupție, despre sistemul medical, despre ce a învățat după protestele din 2017, despre planuri și despre pasiunea sa pentru gătit. 

Ba chiar ne-am făcut o promisiune reciprocă. Și am învățat să fac mămăliga perfectă.

Poți asculta interviul mai jos, pe YouTube , pe Anchor FM, Spotify, Apple Podcasts și restul platformelor de podcasting.

Aștept feedback-ul tău și îți mulțumesc anticipat pentru timpul pe care mi-l oferi.

Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *