Diferenta de varsta si dragostea

[R] Te-ai intrebat cel putin o data in viata oare ce cauta fata aia tanara alaturi de un barbat mai in varsta?! Cred ca as putea incerca sa iti ofer cateva posibile raspunsuri, din propria-mi experienta a unei relatii in care el era mai mare decat mine cu 30 de ani.

In situatia in care cei doi au o intelegere clara, in care fiecare stie ce ofera si ce primeste, totul e limpede. Nu e treaba nimanui ce termene contractuale au ei. Nici a noastra acum si aici.

Dar in situatia in care se presupune ca exista sentimente, lucrurile pot sa stea cam dupa cum urmeaza. Si voi vorbi doar din punctul ei de vedere.

El ii ofera un sentiment de protectie. Credeti-ma, asta e ceva foarte important pentru noi, femeile.

Ea simte ca are stabilitate. E dificil de explicat, insa cand esti tanara, simti mult mai multa siguranta si protectie de la un barbat mai in varsta decat de la unul de varsta apropiata.

Ea simte ca are ce invata de la el. Ca o poate ajuta sa isi depaseasca conditia, doar el are niste ani de experienta in plus, deci stie mai bine, nu?! Atentie, nu vorbesc despre a-i cumpara o masina sau a o invata ce inseamna o excursie scumpa, astea intra la prima situatie, despre care nu discutam aici. Eu vorbesc despre anturaj, nivel al discutiilor, oportunitati de invatare.

Ea simte ca are grija de el. Suna ciudat? Nu e. E un fel de sentiment matern, ai aceasta responsabilitate de a alege sa stai alaturi de acest om, pe care oricum il vezi a fi minunat. Si esti chiar mandra de alegerea ta.

Ea mai este este mandra si pentru ca dintre toate, el a ales-o pe ea. Putea alege o femeie mai matura, mai tanara, mai desteapta, mai frumoasa, dar nu! Barbatul acela minunat, cu experienta vasta de viata, a ales-o pe EA. Iar asta o maguleste.

Ea se simte puternica. Pentru ca, sa ne intelegem, nu e usor. Ai de infruntat mentalitati, priviri, vorbe, poate chiar racirea relatiilor cu anumiti prieteni sau membri ai familiei. Dar ea alege sa faca toate astea pentru toate lucrurile despre care va povestesc si, drept consecinta, se simte mai puternica.

Ea il admira. Pentru realizari profesionale sau personale, pentru experienta lui, pentru viata lui. Il considera un model demn de urmat.

Ea il indrageste. Da, ii este drag de el.

El este mai bun decat ce a cunoscut ea pana la momentul respectiv. Daca nu a cunoscut foarte multi barbati, e cu atat mai usor de inteles. Daca insa ea are ceva experienta, aceasta relatie este inca o incercare de a gasi ceea ce cauta.

Daca viata sexuala nu e chiar ce ar trebui, ea e dispusa sa treaca peste asta. Pentru toate chestiile de mai sus. Si in orice relatie trebuie sa faci compromisuri, nu? (Nu, nu trebuie, dar inveti lucrul asta pe parcurs.) Asta e o capcana pe care o va intelege dupa cativa ani. Iar atunci fie accepta in continuare acest compromis, fie cauta solutii.

Bine, bine, intrebarea care e in mintea multora ramane aceeasi: e dragoste sau nu?

Dragostea are multe forme. Asta poate fi una dintre ele, da.  Mai presus de toate, insa, experienta asta este o lectie foarte valoroasa de viata.

 

One comment

  1. Eu aveam 17 ani, el 32. Asta se intampla acum 10 ani. Nu cred ca a fost vorba de iubire ci doar de atractie fizica. Ne-am respectat foarte mult, am invatat o multime de lucruri bune care m-au ajutat in viitor, a avut grija de mine sa nu o iau pe o cale gresita. M-am simtit foarte in siguranta cu el si, cu toate ca amandoi am luat-o pe drumuri diferite, nu regret ca am avut o relatie cu cineva mai in varsta decat mine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *