RePlay: Polytopia și Godus

Salutare, oameni buni, sunt Marc și astăzi vă introduc o nouă serie de pe blogul Familiei Netradiționale: RePlay.

RePlay va fi o serie in care vă voi prezenta jocul meu favorit, dar și un challenger, câștigătorul fiind decis de voi. Vom vorbi, în general, despre mobile gaming și e bine să știți că eu folosesc în prezent un iPhone 7 și un iPad Pro 9,7”, iar review-urile vin în urma experienței folosirii acestor device-uri.

Să începem!

Polytopia

Polytopia este un joc super-drăguț ce a fost inspirat de jocul Civilization de care mulți dintre voi cred că ați auzit. Jocul se bazează pe mecanicile unui joc de aventură/discovery, în care națiunile ce trăiesc pe planeta Polytopia trebuie să își mărească regatele, să își pregătească armata și, în final, să câștige războiul împotriva celorlalte popoare, popare ce sunt inspirate de populațiile antice precum vikingi și samurai. Jocul devine distractiv (sau competitiv) când îl joci cu prietenii, lucru ce mă face oarecum să uit de lipsa de moduri de joc. Jocul e free și e disponibil si pe Android, și pe iOS.

Pros: •Design bine realizat.•Super fun.

Cons: •Lipsa modurilor de joc.

Notă: 7/10

Download: App Store pentru iOS| Google Play pentru Android

Godus

Godus este un joc sandbox asemănător cu Polytopia. În joc poți, în cel mai literalmente mod, să fii  Dumnezeu pentru oamenii tăi, pe care trebuie să îi conduci spre prosperitate și fericire. Oamenii se bazează pe tine, lucru pe care ți-l arată prin monumentele dedicate ție. De asemenea, și tu depinzi de oamenii tăi.

Cu cât avansează ei mai mult, tu primești niște cărticele pe care le folosești pentru a-i conduce pe cei ce te consideră Dumnezeu. În joc există un feature super-mișto care îți permite să editezi pământul din jurul oamenilor tăi, pentru a-i ajuta (sau nu) să ajungă unde vor/trebuie. Jocul mă ține cu gândul la poporul meu chiar și când sunt offline. Jocul este, la fel ca și Polytopia, free si available pe iOS și Android.

Pros: Idee total nouă executată foarte bine. Grafică interesantă.

Cons: •Time-taking.

Notă: 8/10 (Would recommend 100%)

Download: App Store pentru iOS | Google Play pentru Android

Dacă v-a atras atenția vreun joc dintre cele de mai sus și ați decis să îl încercați, spuneti-mi cum vi s-a părut! Eu sunt Marc și ăsta a fost episodul 1 din RePlay.

See you next time!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *