Daniela Barna in Oglinda din Baie

Daniela Barna: Autismul este un alt mod de a fi. M-am certat cu Dumnezeu în fiecare seară

Daniela Barna are 41 de ani, lucrează ca dispecer la o firmă de transporturi, este împreună cu soțul său de 25 de ani și locuiesc într-un oraș micuț de lângă Brașov. Au împreună doi copii: pe Vanessa și pe Cristian. Când mezinul avea 1 an și jumătate, Dana a decis să meargă cu el la doctor, suspectând o problemă în dezvoltarea lui. Cristian era prea cuminte.

Instinctul de mamă a fost corect. După câteva luni de analize și investigații, băiețelul a fost diagnosticat cu TSA. Adică tulburare de spectru autist.

7 ani mai târziu, într-o sâmbăta, m-am suit în mașină și am dat o fugă până la Codlea, pentru a sta de vorbă cu Dana despre ce înseamnă să fii mama unui copil cu autism și cum este afectată întreaga familie.

Ascultând interviul, vei afla care au fost semnele care i-au atras atenția că ceva este în neregulă, ce a simțit când a primit diagnosticul, dacă s-a învinovățit pe sine sau pe Dumnezeu pentru afecțiunea lui Cristian, cum a fost afectată relația de cuplu cu soțul său și ce a însemnat pentru Vanessa, sora lui, toată această aventură. Ce se va întâmpla cu băiatul după ce părinții lui nu vor mai fi lângă el ca să îl ajute?

Am vrut să știu cum se manifestă afecțiunea lui Cristian, cum se desfășoară o zi din viața lui de școlar, care sunt costurile de terapie și cum au reacționat oamenii la solicitările lor de sponsorizare, având în vedere că unchiul soțului său este un foarte cunoscut om de afaceri.

Puteți asculta interviul mai jos, pe YouTube  și pe platformele de podcasting Anchor FM, Spotify și Apple Podcasts.

Dacă vă plac interviurile Oglinda din Baie, vă puteți abona la oricare dintre platformele enumerate mai sus, iar notificările vă vor anunța înaintea celorlalți când este disponibil un nou material.

Nu uitați, aștept feedbackul vostru constructiv.

Vă mulțumesc,

Roxana

2 comments

  1. Este si un centru nou deschis la Brașov, de terapie de integrare senzorială și comportamentală. Rezultatele sunt mult mai rapide si mult.mai sigure .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *