Oglinda din Baie

Cristiana Ionescu în Oglinda din Baie: Spune povestea pentru urechile, inimile și portofelul potrivit

Cristiana Ionescu este fundraiser, friendraiser, fondator al Centrului Edulier și om de fapte bune. Spune despre sine că este o țărancă educată și mândra supraviețuitoare a unui atac vascular cerebral.

Cristiana radiază viață și pare că nu are frică de nimic. Vorbește tare, râde colorat, pune suflet în tot ceea ce face, ajută. Ajută copiii cu dislexie, disgrafie și discalculie să descifreze tainele literelor și ale cifrelor; ajută copiii sărmani să meargă la școală cu ghiozdane și rechizite noi; ajută copiii fără posibilități materiale dar cu rezultate bune la învățătură să vadă pentru prima oară marea. Cristiana Ionescu strânge bani, face voluntariat și se implică în orice proiect în care se regăsește. Și ea a fost un copil sărac, care a îndurat foamea și frigul, a fost o mamă singură care și-a crescut copilul în spiritul muncii și al ajutorului pentru cei care au mai puțin. 

Pentru copiii pe care îi ajut, nu vreau să stârnesc milă, ci respect!

Ironia sorții este că după ani de zile în care a ajutat copiii să citească, Cristiana se luptă ea însăși astăzi cu afazia și dificultățile de citire, în urma unui AVC suferit în urmă cu 9 luni. 

Moartea e o căldură care te atrage. 

Când am înregistrat interviul cu ea, aveam febră peste 39 de grade și frisoane. Îmi țineam mâinile strânse în jurul corpului și strângeam tare microfonul ca să îmi domolesc tremuratul. Dar femeia din fața mea trecuse prin multe greutăți, iar asta mă făcea să mă simt oarecum insuficient de bolnavă ca să mă vait. 🙂

Am stat de vorbă despre ce înseamnă fundraisingul și friendraisingul, despre proiectele în care Cristiana se implică, despre ce o motivează, despre fiul ei Bogdan, care studiază la Manchester și care este alături de ea în tot ce înseamnă proiectele Cristianei, despre strângerile de fonduri de pe Facebook, despre cum să nu fim păcăliți pentru a dona unor cazuri false, despre ce înseamnă și cum se manifestă tulburările specifice de învăţare, despre cât de des întâlnite sunt și cum le pot identifica părinții, despre AVC și despre supraviețuire. 

Ascultă interviul mai jos, pe YouTube, pe AnchorFM, Apple Podcasts, Spotify sau restul platformelor de podcasting, apoi ajută-mă cu feedback-ul tău.

Dacă vrei să te implici și să o susții pe Cristiana și proiectele centrului Edulier, o poți face în contul Asociației EDULIER, CIF 22580154, RO85BACX0000001000188000, deschis la UNICREDIT Bank, sucursala Magheru, cu mentiunea pentru copiii dislexici sau direct cu cardul aici:https://edulier.ro/produs/donatie.

Îți mulțumesc,

Roxana

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *